Yaz Sonrası Yıpranan Cildin Bakımı



Güneşe maruz kalan cilt, toparlanmak için suya ve neme ihtiyaç duyar. Tatil sonrası bakım cildin nem dengesini normale döndürmek için çok önemlidir. Bu bakım ile cildin yaz boyu uğradığı güneş hasarları tamir edilmeye çalışılır.

Cildimize yaz boyu kaybettiği nemi kazandırmak için;

Cildimizde kırışıklık, güneş lekeleri,  kalınlaşma, nem kaybı-kuruluk, çiller, sivilcelerde artma, kılcal damarlarda belirginleşme ve sarkma bizi bekleyen sorunlardır. Sorunu bilirsek çözüme ulaşmak daha kolaydır bu nedenle yapılacak ilk iş cildin hasarını iyi bir analiz etmek ve sorunları tespit etmektir.

Cildin yapısına ve mevsime göre ihtiyacı olan günlük bakım ürünleri ve miktarları farklıdır.

Bu ürünler;

Cilt temizlik ürünleri, peelingler: Mevsimin en önemli sorunu cildin doğal savunmasını sağlamak için salgıladığı ´sebum´ adı verilen yağ tabakasının artması ve cildin yağlanması. Ciltteki çevre kirleri, ter, ölü cilt hücreleri, makyaj artıkları gibi ince kirlerle gözeneklerin tıkanması ile sorun daha da tehlikeli bir hal alır. Bu nedenle, sonbaharda cilt hijyeninin önemi daha da artar. Cilt temizliğinin doğru ürünlerle, bilinçli bir şekilde yapılması gerekir. Temizlemenin ardından alkol içermeyen bir temizleyici kullanılmalıdır. Temizleyicilerin içeriğinde peptid olması aynı zamanda cildi çevresel faktörlerden korumak içinde önem taşır. Yaz sonrası en ideal bakım Renovasy bio-COS uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde yorgun cildin tedavisi ve onarımı sağlanır.

·     Nemlendiriciler, maskeler:  nemlendirici kullanımını bu mevsimde her mevsimden çok daha önemlidir. Bariyer görevi olan cildimizin ancak uygun nemlendirilmesi ile olumsuz dış faktörlerin cilt altına ulaşması engellenebilir.

Peptid içerikli nem maskesi ile cildin bu ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.


·     Alışkanlıkların değişmesi: Günlük su tüketimi artırılmalı, cilt kuruluğunu önlediği düşünülen besinler tüketilmeli (fındık, fıstık, ceviz, kuru üzüm, havuç, balık vb.) ve yaşlanmayı önleyici A, E ve C vitaminlerinden zengin yeşil sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmelidir. Sigara, alkol, kırmızı et, rafine şeker, doymuş yağlardan, saf karbonhidratlardan ve fast fooddan uzak durulmalıdır. Karoten, biotin gibi bazı vitamin ve mineral takviyelerinin, antioksidanların ve omega–3 ile omega–6 içeren desteklerin hekim kontrolünde kullanıldığında oldukça faydalı olduğu görülmektedir.
Beden ve ruhun uyumu ile sağlık ve mutluluk mümkündür. Ruh halimizdeki oynamalar ve bağışıklık sistemindeki sorunlar da cildi olumsuz etkiler. Bu nedenle huzurlu ve stresten uzak sakin bir yaşam sürme, düzenli bir uyku da cilt sağlığımızda önemlidir.



·     Somon DNA Aşısı Pİ System: Yazın güneşten tahrip olan cildin yapısal olarak iyileştirilmesini sağlar. Cilde içten derinlemesine nem desteği sunar. Cildin kalitesini ve elastikiyetini artırır. Cilde enjekte edilerek uygulanır, sadece doktor kullanımı için uygundur. Yılda bir defa tekrar edilmesi önerilen Pİ System, güneş hasarı gören, yüze, boyun ve dekolteye ve el üzerine uygulanabilir. Tedavi sonrası UV hasarına uğrayan cilt tedavi edilerek eski sağlığına ve parlaklığına kavuşması sağlanır. Ayrıca cilt çevresel faktörlerin olumsuz etkilerinden uzaklaşır ve yaşlanmaya karşı direnç kazanır.

Somon DNA Aşısı Pİ System hakkında detaylı bilgi ve uygulama yapan klinikleri öğrenmek için tıklayın >> www.somondnaasisi.com


Peptid içerikli anti-aging bakım sunan Renovasy Dermokozmetik ürünleri için >>> www.renovasy.com